Chelsea vinner ligan, City blir trea före United


Vilket lag vinner Premier League i år? Jag tror att Manchester City har en bra chans. Det var 35 år klubben vann en titel senast och motivationen lär finnas där...

Igår skrev brasilianske backen Sylvinho på för City. Sylvinho vann Champions League med Barcelona i maj, men fick inte förnyat kontrakt och City fick honom som "free agent", dvs utan övergångssumma. Kanske ansågs 35-åringen för gammal för att Barcelona skulle vilja satsa på honom ytterligare några år.

City har tidigare sagts ha värvat väldigt obalanserat med för många forwards, men det rättar man till nu. Klubben håller på med slutförhandlingarna med ytterligare en försvarare, nämligen landslagsmeriterade Joleon Lescott från Everton och för några veckor sedan anslöt meriterade Kollo Touré till truppen, från Arsenal. Eftersom City sedan flera år har två försvarare av högsta klass; Richard Dunne och Micah Richards, får laget nu anses ha ett lika högklassigt försvar som anfall.

City har en väldigt bra laguppställning, men få experter tror att laget har kapacitet att vinna ligan redan i år. Personligen är jag dock övertygad om att laget tar en plats i Champions League, dvs slår minst ett av "the big four" (Chelsea, Manchester United, Liverpool, Arsenal).

Mitt säsongstips för Premier League:

1. Chelsea
2. Arsenal
3. Manchester City
4. Manchester United

Kommentar:
Chelsea har den bästa balansen mellan anfall och försvar och ligans bästa anfallspar i Drogba och Anelka. Arsenal bygger ett lag för framtiden och har mest talang av alla, men räcker inte riktigt ända fram. City ser lite starkare ut än United efter värvningarna av Sylvinho och Lescott och det verkar finnas ett bra "go" i laget. Dessutom tror jag att United är lite mätt efter de enorma framgångarna under de senaste säsongerna. Liverpool har redan tappat sex poäng och får det svårt. Tottenham kommer att hänga med i toppen ett tag, men tappar sedan och hamnar, liksom Liverpool, strax bakom de fyra platserna som ger plats i nästa års Champions League.

Vad tror du som läser det här...?

Läs artiklar i DN här och här.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0