Miljöpartiets språkör populära hos männen


Förtroendemätningen för partiledarna som presenteras idag i Aftonbladet visar på rekordhögt förtroende för Miljöpartiets två språkrör. Uppgången till 52 procent för Maria Wetterstrand och Peter Eriksson, 16 procent mer än i våras, inger respekt hos många.

Två saker i undersökningen är dock minst lika uppseendeväckande som uppgången i sig:
1. Miljöpartiets språkrör är näst populärast bland männen, klart före Jan Björklund (FP). 51 procent av männen har förtroende för språkrören, nästan lika många som bland kvinnorna (54 procent).
2. Endast 11 procent säger sig helt sakna förtroende för språkrören, samma som för statsminister Reinfelt. Inget parti har bättre siffror.

Toivo Sjörén på SIFO skriver i en kommentar den 14/12 till decembers väljarundersökning - där MP har 10,3 procent - att en förklaringaring bakom ökningen i opinonen är en bredare väljarbas. Miljöpartiet håller på att få ett genombrott bland män, vilket alltså också denna mätning tyder på. Det är väldigt glädjande, eftersom en förutsättning för en riktig valframgång 2010 är att MP går hem inte bara bland kvinnor och unga väljare (där partiet alltid varit starkt) utan även bland män och medelålders/äldre väljare. 

Läs artikel i Aftonbladet.
Läs artikel i DN.
Läs artikel i SvD.

Kommentarer
Postat av: Bruce Morris

Det är inte konstigt att medelålders män har högt förtroende för Mp's språkrör Maria Wetterstrand & Peter Eriksson som leder partiet mot mål som många av oss har kämpat för genom decennier. Själv har jag varit engagerad i miljörörelsen och 'gröna vingen' i det demokratiska partiet i Kalifornien i USA sedan 70-talet. Nu är jag engagerad i det enda parti som är baserat på frågor som handlar om framtiden, inte bara på makt och nästa val. En grön våg sveper över landet och världen. Var med för dina barnbarns skull...

2010-01-06 @ 19:36:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0