Roma med Luca Toni kan utmana Inter om ligasegern


Romas värvning av Luca Toni från Bayern München kan sätta liv i den italienska ligan. Toni var italiens bästa målskytt för bara tre år sedan och har sannolikt mycket kvar av sin gamla kapacitet. Det är stor skillnad på spelet i de italienska och tyska ligorna. Att få komma hem till Italien och spela i det lag som varit Italiens bästa under de senaste två månaderna måste innebära ett rejält lyft för Toni.

Jag ser Roma som främste utmanare om ligatiteln; de är jämnare än Juventus och Milan och med Toni får de mer spets i anfallet. Roma ligger 11 poäng efter Inter men det är 57 poäng (19 omgångar) kvar att spela om. Inter har vunnit ligan de senaste fyra åren och samtidigt misslyckats i Champions League. Det stora målet detta år är därför en stor framgång, helst seger, i Champions League, en titel som laget vann senast för 45 år (!) sedan (1964/65).

Om Inter tar sig förbi Chelsea i åttondelsfinalen kommer klubbens fokus att vara Champions League och då skapas en rejäl öppning för Roms stolthet. Roma har en enorm motivation; tre av de fyra senaste åren har de kommit tvåa i ligan och klubben har genom tiderna bara vunnit ligan tre gånger. Med Luca Toni och Francesco Totti som radarpar i anfallet finns chansen nu...

Läs artikel i DN här.
Läs artikel i Aftonbladet här.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0