Uppåtgående trenden för MP fortsätter...


Den uppåtgående trenden för Miljöpartiet fortsätter, i alla fall enligt två opinionsmätningar som publicerats senaste veckan - Demoskop och dagens SIFO-mätning - där Miljöpartiet ligger på över nio procent.
 
Ett valresultat på över 10 procent för Miljöpartiet ser jag som mycket realistiskt. Sakfrågorna talar för en rejäl valframgång för oss gröna, också vår entusiasm och att väljarna alltmer upptäcker hur framtidsinriktad vår politik är. Men en varning för överoptimism kan vara på sin plats; "polls don´t vote - people vote".

Sverigedemokraternas uppgång oroar. Personligen tror jag att det bästa förhållningssättet är att inte behandla dem som ett riksdagsparti förrän de faktiskt sitter i riksdagen. Uppgången nu hänger tydligt ihop med att de varit mycket i media och det är bara genom uppmärksamhet de kan växa. Genom att föra debatten på deras planhalva och debattera invandring med dem växer också den frågan i betydelse i väljarnas medvetande. Därför bekämpar vi Sverigedemokraterna bäst genom att koncentrera oss på alla de andra frågor som väljarna tycker är viktigare...

Kommentarer
Postat av: Pierre Ringborg

Aftonbladets chefredaktör släppte in SD i sin tidning. Många bloggare hängde på och lokalt hade vi en del utspel varstans. Bättre att koncentrera oss på vår gröna politik och våra frågor än att vi rädda för opinionsmätningar om SD. Om ett år är det val och då vet vi resultatet.

2009-11-16 @ 11:26:58
URL: http://[email protected]
Postat av: Pierre Ringborg

Det har kommit nya siffror nu Stefan och MP är över 10% och S har ledarkris: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6175487.ab

2009-11-24 @ 14:10:21
URL: http://pierreringborg.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0