MP-förslag om Olympiastadion kan bli verklighet


Ett första steg mot ett namnbyte för Stockholms Stadion till Olympiastadion togs i tisdags, då idrottsnämnden beslutade att utreda ett namnbyte. Beslutet var ett svar på en motion som jag lade i juni. 

Skälen till ett namnbyte är uppenbara; med ett namnbyte till Olympiastadion skulle det bli lättare att marknadsföra arenan och Stockholms som idrottsstad. Det skulle bli lättare för turister att söka sig dit, särskilt om tunnelbanestationen samtidigt byter namn till Olympiastadion, vilket jag också föreslår i motionen.

Stadion är världens äldsta fortfarande använda olympiastadion. Få idrottsplatser har den atmosfär och historia som denna arena har. Dessutom är det många, även stockholmare, som inte vet att det finns en olympiastadion i Stockholm.

DN-Galan kommer från och med 2010 kommer att tillhöra Golden League, världens nya superliga för friidrott, och Finnkampen kommer 2013 tillbaka till Stockholm. Detta talar också för ett namnbyte. Andra städer som har haft Sommar-OS kallar sina arenor för Olympiastadion även efter att OS har ägt rum - Rom och Helsingfors är två bra exempel. 

Ett namnbyte avslogs för några år sedan, efter att flera tunga idrottsorganisationer hade föreslagit det; Stockholms Idrottsförbund, DN-Galan, Stockholm Maraton och Sveriges Olympiska kommitté. Idrottsförvaltningen skriver i sin motivering till att ett namnbyte nu bör utredas att olympiadens 100-årsjubiléum år 2012 gör att "frågan har hamnat i ett nytt läge". Låter lovande - fortsättning följer...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0