Inters taktiska triumf på Camp Nou


Barcelonas 1-0-seger var ett mål för liten och regerande mästarna är utslagna ur Champion League. Vem trodde före säsongen att Inter och Bayern Müchen skulle mötas final? Inte särskilt många, men nu står vi framför en mycket intressant final mellan två lag som bara blivit bättre under säsongen.

Inter var under 60-talet, när de vann sina två segrar i Europacupen (dåtidens Champions League), känt för sitt starka försvarsspel. Nu har det blivit det igen. Efter utvisningen av Motta i första halvlek fick Inter helt förlita sig på att försvara sig - och som de gjorde det! Barcelona skapade få riktiga målchanser och det berodde på att de inte tilläts skapa något. Inter hade alltid hela laget hem, täckte ytor med stor rörlighet och snabbhet och gick aldrig bort sig. Själv kan jag inte påminna mig ha sett ett mer imponerande försvarsspel. Inter behärskade taktiskt matchen och Barcelona hade inget motvapen.

Barca har haft enorma framgångar under de senaste åren, men laget är inte riktigt lika bra som förra året. Samuel Etó sa ödmjukt efter matchen att Barcelona är världens bästa lag, men att Inter lyckades vara bäst i just det här dubbelmötet. Jag är inte så säker; det var ingen tillfällighet att Inter vann. De behärskade taktiskt båda mötena och är rättvist i final...

Läs artiklar i Aftonbladet här, här, här, här, här och här.
Läs artikel i DN här.
Läs artikel i SvD här.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0