Höj stödet till Kvinnocenter i Tensta-Hjulsta


Idéellt arbetande frivilligorganisationer fyller en mycket viktig roll, som komplement till en kommuns egna verksamheter. En organisation som utför ett värdefullt arbete är Kvinnocenter i Tensta-Hjulsta.

Den borgerliga majoriteten i Stockholm har sedan den tog över 2006 successivt minskat sitt bidrag till frivilligorganisationerna, vilket också har drabbat Kvinnocenter i Tensta-Hjulsta. Kvinnocentret hjälper bl a kvinnor med sina SFI-studier, eftersom en del har svårt att tillgodogöra sig undervisningen och behöver mer tid. De utgör ett viktigt komplement till kommunens SFI-verksamhet och då är det naturligtvis orimligt att dra ner på det lilla stöd de får.

Awad Hersi och Tomas Beer, Miljöpartiets representanter i stadsdelsnämnden i Spånga-Tensta, föreslog i mars, tillsammans med Socialdemokraternas ledamöter, att denna viktiga idéella verksamhet skulle få höjt stöd - från 120 000 kr till 200 000 kr. De borgerliga ledamöterna avslog detta och beslöt att minska bidraget till 100 000 kr.

Idéellt arbetande organisationers engagemang får aldrig tas för givet. Höj stödet till Kvinnocenter i Tensta-Hjulsta, så att de får rimliga möjligheter att fylla sin viktiga roll och känner uppbackning från samhället.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0