Bara Chelsea, United och Arsenal kvar i titelracet


Ungefär 14 omgångar är nu kvar i Premier League och det börjar utkristalisera sig vilka lag som kommer att slåss om ligasegern. Efter Manchester Uniteds seger (Portsmouth hemma) och lokalkonkurrenten Citys förlust (Hull borta) idag får nog de sistnämnda räknas bort i kampen om titeln. Samma sak gäller Tottenham och Aston Villa, som spelade oavgjort och också är "avhängda". Liverpool vann derbyt mot Everton, men har redan tidigare tappat för mycket för att kunna hota de tre i toppen.

Därmed har de sju topplagen delats upp i två delar. Chelsea, United och Arsenal gör upp om ligasegern och City, Liverpool, Tottenham och Aston Villa om fjärdeplatsen, som ger plats i nästa års Champions League. Kampen om fjärdeplatsen blir lika intensiv som titelkampen, eftersom en plats i Champions League har en enorm betydelse, både sportsligt och ekonomiskt.

Mitt eget tips: Chelsea vinner ligan (vilket jag tippade redan i augusti) före Manchester United och Arsenal. Manchester City tar den viktiga fjärdeplatsen före Liverpool, Tottenam blir 6:a och Aston Villa slutar 7:a. Motiveringar; Chelsea är helt enkelt Englands bästa lag i år, med bäst kombination av topp och bredd. City fortsätter att bygga ett lag för framtiden, med många starka nyförvärv och en förnämlig ungdomsakademi. Vad City behöver är tid att fortsätta spela ihop sina stjärnor och de kommer att bli jämnare under säsongen.

Läs artiklar i Aftonbladet här, här och här.
Läs artiklar i DN här, här och här.

Kommentarer
Postat av: Oskar

Men Everton och Arsenal ville annorlunda igår!



Spännande fortsättning följer...



Mitt lag Liverpool sumpade sista halmstråt igår - men vi ska nog hålla City stången.

2010-02-11 @ 19:55:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0