Läge för Söderlings första Grand Slam-seger i år


Robin Söderling har imponerat rejält i veckans ATP-turnering i Rotterdam, inte minst i semifinalen mot världssexan Nikolaj Davydenko, då Söderling vann i två raka set. I semifinalen visade han upp sina kännetecken; en av världens bästa servar och dito forehand-slägga, tillsammans med en fantastisk förmåga att hinna bollar ute i hörnen och kontraslå med kraft. Till det ska läggas ett större tålamod och att han blivit bättre på att ibland slå bollen med top-spin när det krävs för att komma tillbaka i en duell.

Ett av huvudskälen till att Söderling är så svår att slå är att han spelar så rakt, vilket ger en enorm hård- och snabbhet. Men det gör också hans spel en smula skört, eftersom marginalerna är så små (bollbanan över nät). Han kan åka ut mot ganska lågt rankade spelare när han har en mindre bra dag och det är det som skiljer honom mot de fem i topp (Federer, Nadal, Murray, Djokovic och Del Potro).

Men Söderling har en enormt hög nivå när hans spel klaffar och under förra året visade han att även hans lägsta-nivå stigit betydligt. Om han kan höja den ett snäpp till så ser möjligheterna för en första seger i någon av de fyra Grand Slam-turneringarna riktigt goda ut.

Läs artikel i Aftonbladet här.
Läs artikel i DN här och här.
Läs artikel i SvD härhär och här.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0