USA knapp favorit, men alla "topp 7" har chansen


Vi kan se fram emot tuffa kvartsfinaler i OS-hockeyn, minst sagt. Att de två storfavoriterna Canada och Ryssland stöter på varandra redan där öppnar upp för övriga lag. Kvartsfinalerna kommer att se ut så här, om de fyra "åttondelsfinalerna" går enligt tipsen: USA-Schweiz, Sverige-Slovakien, Ryssland-Canada och Finland-Tjeckien.

Som jag ser är det bara Schweiz som kan räknas bort som guldkandidat. Alla de övriga sju har en bra chans att vinna guldet; skillnaderna mellan lagen är små och det här kan sluta nästan hur som helst.

Själv rankar deras möjligheter, baserat på slagstyrka och lottning, så här:
1. USA, 2. Canada, 3. Ryssland, 4. Sverige, 5. Tjeckien, 6. Finland, 7. Slovakien.

USA är knapp favorit, alltså. Men räkna inte bort något av dessa sju lag, inte heller Slovakien, som har sitt bästa lag sedan VM-guldet 2002 och mycket väl kan slå Sverige i kvartsfinalen.

USA kommer att besegra Schweiz relativt lätt och blir fysiskt fräscha till semifinalen där de kommer att vara fyllda av självförtroende efter segern över Canada i natt. Utvecklingen av ungdomshockeyn i USA, vilket vi såg exempel på då de vann junior-VM i januari, gör att USA även i fortsättningen kommer att vara en av guldkandidat i de stora mästerskapen.

Det blir en spännande resa fram till finalen på söndag kväll...

Läs artiklar i Aftonbladet här, här, här, här, här, här, här och här.
Läs artiklar i DN här, här, här och här.
Läs artiklar i SvD här, här, här och här.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0