Bra chans för Chelsea att vinna trippeln


John Terry får inte längre vara kapten i det engelska landslaget, har landslagscoachen Fabio Cappello meddelat. Orsaken är att Terry har haft en affär med en lagkamrats fru. Stora drag av såpopera har denna historia, som har tagit enorm plats i engelsk media den senaste veckan och, tyvärr, lite väl stor plats också i svensk media. 

Om Terry är lagkapten eller inte lär knappast ha någon betydelse för engelsk fotbolls möjligheter att nå en framgång i fotbolls-VM i sommar. Han kommer att vara en ledargestalt i landslaget oavsett om han har kaptensbindeln runt armen eller ej. Och det kommer definitivt inte ha någon betydelse för Chelseas chanser att vinna titlar i år. Terry är mycket rutinerad och hans fokus kommer inte att påverkas av det som hänt.

Chelsea har en rejäl chans i år att förverkliga varje europeiskt fotbollslags dröm; att vinna alla de tre stora titlarna - Champions League, ligan och cupen - samma år. Jag har aldrig sett laget så starkt, vilket blev extra tydligt under afrikanska mästerskapen då de fick klara sig utan sin bästa - och en av världens bästa - spelare; Didier Drogba. Då spelade de sin bästa fotboll hittills under säsongen.

Med sitt kanske bästa lag någonsin, vidare i Champions League, ledning i Premier League och gynnsam lottning i FA-cupen är Chelsea "the team to beat" resten av året...

Läs artiklar i Aftonbladet härhär och här.

Läs artikel i DN här.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0