Det blir City mot Aston Villa i finalen


Den första semifinalen i ligacupen mellan Manchesters två storlag City och United blev precis så intensiv och välspelad som alla hade hoppats. City vann den jämna matchen med 2-1 och hade den lilla tur som United hade i ligamötet i september (4-3 till United). Om en vecka spelas returen och det blir säkert en lika häftig upplevelse som det här mötet blev. 

Tre spelare var outstanding; Wayne Rooney, som jag sällan har sett så briljant, tvåmålsskytten Carlos Tevez och Citys irländske målvakt Shay Given. Att United släppte Tevez till City är obegripligt; han har nu gjort 13 mål på de tio senaste och är dess viktigaste utespelare. Jag säger "utespelare" för Shay Given är ligans bäste målvakt i hård konkurrens med Petr Cech i Chelsea. Given har blivit Citys nyckelspelare nummer ett.

Hur går det om en vecka? City och United är i dagsläget helt jämnstarka. I sådana fall brukar en 2-1-ledning efter första matchen räcka för avancemang. Därför går City vidare och får möta Aston Villa, som slår Blackburn, i finalen på Wembley.

Läs artikel i Aftonbladet här, här och här.
Läs artikel i DN här och här.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0