Inter starkare än Milan, på alla plan


Att Internazionale är Italiens bästa lag visade man med eftertryck genom 2-0-segern mot Milan. Inter spelade två tredjedelar av matchen med en man mindre (Schnejder utvisad), men lyckades ändå utöka sin 1-0-ledning under den tiden, efter ett fantastiskt frisparksmål av Goran Pandev. Inter vann höstmötet med 4-0 och Milan har alltså "torskat" med totalt 6-0 i årets Milano-derbyn.

Förlusten måste svida rejält för Berlusconis lag, som spelat riktigt bra de sista 2-3 månaderna. Nu skulle Milan ta revansch för höstens stjärnsmäll, var det tänkt, men i stället blev det en nästan lika tung förlust igen.

Vägen ligger nu öppen för Inters femte (!) raka ligatitel. Inter hade för några år sedan stämpeln som "den eviga tvåan" efter många misslyckanden. En ny psykologi tyckte jag mig kunna märka i dagens match. Inter är inte bara spelmässigt starkare än Milan. Inter har också fått så stort självförtroende efter alla liga- och derbysegrar att de blivit psykiskt starkare i Milanos derbymöten. Milans tidigare roll som "storebror" i Milano är ett minne blott...

Läs artikel i Aftonbladet här.
Läs artikel i DN här.
Läs artikel i SvD här.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0