Läge för Chelsea, Manchester City och Fulham i cupen


Tre av de "fyra stora" har redan åkt ut FA-cupen, trots att bara två omgångar spelats sedan Premier League-lagen gjorde entré. Efter att Manchester United och Liverpool åkt ut i sina första matcher var det nu dags för Arsenal, som inte räckte till borta mot ett starkt Stoke. Det har öppnat upp för tre lag; Chelsea, Manchester City och Fulham, som alla måste ses som favorittippade att gå till finalen på Wembley.

Att Chelsea just nu är Premier Leagues starkaste lag har de visat de senaste två veckorna, när laget spelat stor fotboll utan sin bäste och en av världens 3-4 bästa spelare; Didier Drogba, som spelar i Africa Cup. De är redan "i vinnarhålet" för att vinna ligan och har nu fått den lättaste lottningen i åttondelsfinalen av de stora lagen som är kvar i cupen; hemma mot Cardiff.

Men Chelsea får dela favoritskapet med Manchester City, som blivit väldigt stabilt sedan Roberto Mancini tog över för några veckor sedan. Idag vilade han en lång rad stjärnor, men eftersom City har ligans bredaste trupp gjorde det inte så stor skillnad. Två fantastiska skott; av bulgaren Martin Petrov och ett riktigt "brasseskott" av Sylvinho, avgjorde mot Scunthorpe. City har Stoke hemma och bör vinna där.

Jag håller Fulham som tredjehandsfavorit. Roy Hodgson har skapat stadga i Londonlaget som även det har fått hemmamatch i åttondelen; förmodligen mot Wigan.

Läs artiklar i Aftonbladet här.
Läs artikel i DN här.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0