Varför beslöt Ferguson sälja Carlos Tevez till City?


Carlos Tevez gillar den engelska vintern! Efter hans uppvisning igår - två fantastiska skott plus viktiga 1-0 - har argentinaren visat att han avser fortsätta vara en dominant spelare i engelsk fotboll. Han valdes till decembers "player of the month" och har nu gjort 11 mål i de senaste åtta ligamatcherna...

Manchester Uniteds coach Alex Ferguson sa för två år sedan att Tevez var en "ny Eric Cantona" (Uniteds franske forwardsstjärna under 90-talet). Han beslöt sig ändå för att sälja Tevez inför den här säsongen, när han fick ett bra bud från City. Det är svårt att förstå den försäljningen och Ferguson ångrar sig kanske nu. City flåsar United i ryggen i tabellen och Carlos Tevez har kraftigt bidragit till det.

Men Manchester City är mycket mer än Tevez. Laget har en enormt bred trupp och är inte särskilt känsligt för skador, vilket frånvaron av en rad stjärnor i de senaste matcherna; bl. a. Emmanuel Adebayor och Kollo Touré (Africa Cup) och engelske andslagsbacken Joleon Lescott, visar. Att backen Micah Richards, som gjorde ett fantastiskt solonummer före sitt 2-0, varit aktuell för försäljning till Tottenham, säger en hel del om lagets bredd.

City har sju poäng upp till ledande Chelsea och fyra till Arsenal, som får se upp. Det är 18 matcher och 54 poäng kvar att spela om....

Läs artiklar i Aftonbladet här och här.

Kommentarer
Postat av: erik

nu var det ju inte så att han SÅLDE tevez då united aldrig har ägt honom.. sir alex tyckte inte att tevez var värd lönen han ville ha och satsade istället på berbatov.. manchester united fick inte ett öre för carlos tevez !

2010-01-12 @ 14:29:03
Postat av: Mattias

Hej, hittade precis din blogg med anledning av att du bloggar om city.. Tänkte bara tipsa om www.citizensof.se. Det är den svenska supporter klubben för City. Kanonbra sida för oss cityfans! Bli gärna medlem! =)

2010-01-13 @ 09:25:02
URL: http://www.citizensof.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0