Skrällen i skuggan av Bolt


Hört talas om Y E Yang, 37 år, från Sydkorea? Nä, tänkte väl det. Han är mannen som stod för den andra otroliga idrottsprestationen i söndags.

Tiger Woods ansågs som säker segrare inför sista dagen av US PGA i golf, då han ledde. Ett av de största spelbolagen beslöt sig till och med för att betala ut vinst för de som spelat på Woods, innan tävlingen var avslutad!

För er som är helt ointresserade av golf: Tiger Woods är sedan många år världen bäste golfspelare, den näst mest segerrika  i golfhistorien och US PGA är en "major"; ett av de av "de fyra stora" mästerskapen. Woods hade, före tävlingen, vunnit alla majors som han hade haft ledningen i inför sista dagen (han har vunnit 14 sådana, för övrigt).

YE Yang hade innan det här året inleddes aldrig vunnit något av betydelse, han låg på 110:e plats på världsrankingen inför US PGA och en asiat hade aldrig vunnit någon major.

För att använda allegorin om humlan; alla ansåg att Yang inte skulle kunna vinna, men han brydde sig inte om det och vann i alla fall. Hatten av för hans prestation, i skuggan av Usain Bolts, som fick all uppmärksamhet i söndags.

Kommentarer
Postat av: Vanja

Det här visste inte ens min man. Bra gjort! Tack för att du skrev om detta. Jag blir lätt trött av all hysteri kring de stora stjärnorna, så dethär var glädjande.

2009-08-19 @ 18:26:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0