Därför vinner Chelsea Premier League


Säkrade Chelsea i praktiken ligaguldet idag med bortasegern (2-1) över Manchester United? Det är naturligtvis fem omgångar kvar, men det är inte bara försprånget på två poäng som talar för Chelsea.

De som läser denna blogg vet att jag redan i höstas tippade Chelsea som ligasegrare. Chelsea har en större bredd än både United och Arsenal; särskilt i anfallet. Tydligast märks skillnaden när man jämför lagen utan sina resp nyckelspelare; Drogba (Chelsea), Rooney (United) och Fabregas (Arsenal). Chelsea har varit lika vassa framåt i de matcher man spelat utan Drogba, medan United ofta ser vilset ut utan Rooney och detsamma gäller Arsenal utan Fabregas. Både Rooney och Fabregas var förhindrade att spela idag. Chelseas bredd gör laget mindre sårbart för skador, något som är enormt viktigt i slutet på säsongen när många spelare är slitna.

Högre motivation talar också för Chelsea. De har de tre sista säsongerna kommit 2:a, 2:a och 3:a och är utslaget ur Champion League, där United är i kvartsfinal. Laget kan fokusera på ligan och vill väldigt gärna vinna den här gången.

Läs artiklar i Aftonbladet här, här och här.
Läs artikel i DN här.
Läs artikel i SvD här.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0