Djurgården nu favorit till SM-guldet


Djurgården visade att det inte är någon tvekan om vilket lag som var starkast och vassast i SM-semifinalen. Igår förutspådde jag att DIF skulle avgöra i kväll, men att de skulle köra över Linköping med 5-1 var det nog inte så många som trodde...

Mycket talar för att det här blir en klassisk guld-upplaga av DIF. Det är inte bara ett starkt LAG, med en stor energi och med de nödvändiga vassa nyckelspelarna. Det finns också ett fokus på uppgiften och en vinnarmentalitet som är imponerande att se. Jag tror att Djurgården vinner finalen och att de inte behöver sju matcher för att klara det...

Igår berömde jag Hardy Nilsson för det fantastiska jobb han gjort med att utveckla Djurgårdslaget. Idag förtjänar också Linköpings tränare Slavomir Lener en stor eloge. Hans lag räckte inte till i semifinalen, men denne coach visar hur mycket stil som helst, inte minst i kontakterna med media. Alltid vänlig och korrekt och redo att ge en bra analys, även när det smärtar som mest efter en knapp förlust, inga bortföklaringar. Dagens match var förmodligen hans sista och han tog tillfället i akt att vända sig direkt tlll Linköpingsanhängarna framför TV:n och tackade för en fin period i sitt tränarliv. Snyggt!

Läs artiklar i Aftonbladet här, härhär, här och här.
Läs artiklar i DN här och här.
Läs artiklar i SvD här och här.

Kommentarer
Postat av: Johannes

Något som skulle göra det lättare för Djurgården är fortsätta hålla sig i toppen är att få kontrollen över sin arena, detta gäller naturligtvis andra stockholmsklubbar. Och detta här gäller inte bara i hockey utan även fotboll. Nu är man fast i ett monopol som Globe arenas har, och kommer fortsätta ha, nu när stockholmsarenan som byggs för madonna är på G.



Snart så kommer Stockholmsklubbarna för gott bli omsprungna av landsorten, som ser sina klubbar som en tillgång. Här i sportfientliga Stockholm ska alla klubbar dela på en icke ändamålsenlig arena där bara ett lag har en historisk förankring. Om man inte vill spela på förbundets hybrisbygge dvs.



Vad är det som är så fel med att en klubb ska få ha kontrollen över sin egen arena?



Du har med all tydlighet visat att du inte vill ha en sådan lösning för någon av stockholmsklubbarna.

2010-04-08 @ 23:54:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0