Namninsamling för bandyhall i Stockholm


Kampen för en bandyhall i Stockholm trappas upp. En namninsamling har nu startats (av undertecknad) med kravet att arbetet med en bandyhall i Stockholm ska påbörjas nu och att en bandyhall ska stå klar senast 2012.

Hallfrågan är helt avgörande för bandyn i Stockholm. Utan en hall riskerar inte bara elitlagen att tyna bort - detsamma gäller för ungdomsverksamheten. Bandyn har en väldigt stor potential att växa som pojk- och flickidrott i Stockholmsregionen. Men en hall är nödvändig, eftersom säsongen på stor is utomhus är mycket kort. Med hall förlängs säsongen med flera månader, vilket är avgörande för att fler ungdomar ska välja bandy (för många den enda idrott de är intresserade av).

Även konståkningen och skridskon lever under svåra omständigheter i Stockholmsregionen. Stockholms bandyförbund är överens med förbunden för konståkning och skridsko att även de två sporterna ska rymmas i en hall. På så sätt löser vi behovet av en inomhushall för tre sporter samtidigt.

Miljöpartiet har länge drivit att en hall måste byggas senast 2012 och vi lämnade in en motion om detta våren 2008. S och V har sedan anslutit sig till kravet. Det hela blir en valfråga, eftersom FP och M säger att en hall inte kan stå klar förrän 2018.

Gå gärna med i gruppen jag startat på Facebook med kravet att en bandyhall ska stå klar senast 2012. Gruppen startades för tre veckor sedan och har redan över 1000 medlemmar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0