Bayern - vilken lagmoral


Nästan ingen hade Bayern München som favorit mot Manchester United i kvartsfinalen av Champions League. Men man ska aldrig räkna bort tyska lag, som ofta har en enorm disciplin och sällan viker ner sig.

Bayern hade knappast vunnit den här matchen om inte United hade fått Rafael utvisad fått Rooney skadad. Men tyskarna behöver absolut inte be om ursäkt för att de klarade 2-3 och gick till semifinal på fler bortamål. Det är riktigt starkt att vända ett underläge borta mot ett av världens bästa klubblag. Dessutom ledde United i München, men Bayern lyckades vända till 2-1 efter en lika stark kämpainsats som i dagens match.

Som alltid är en skicklig coach en viktig del av framgången när ett lag visar väldigt stark lagmoral. Kanske gäller det extra mycket dagens Bayern, som var nästan utslaget redan i gruppspelet men lyckades ta sig vidare. Louis van Gaal har vunnit Champions League med Ajax och fört Barcelona till flera titlar och hans erfarenhet har varit väldigt viktig i marschen till semifinal.

Bayern fick nu en sen revansch för finalförlusten mot United 1999. Bayern ledde den matchen med 1-0 och hade flera målchanser att definitivt avgöra, men Manchester kvitterade i slutminuten och avgjorde i förlängningen. Kanske jämnar det mesta ut sig med tiden i fotboll, trots allt...

Läs artiklar i Aftonbladet här, här och här.
Läs artikel i DN här.
Läs artikel i SvD här.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0