Arsenal jämsides och City tar grepp om CL-platsen


Arsenal hade av många experter räknats ut som ligasegrare för några veckor sedan, men är nu uppe jämsides med Chelsea och Manchester United. Arsenal har inte samma stadga som de andra två topplagen, men det kompenserar de med enorm talang. Laget spelar den mest fantasifulla och rörliga fotbollen i England och har en väldigt hög nivå när allt stämmer, men gör en del bottennapp då och då.

Det är synd att Fabregas rapporteras vara på väg till Barcelona, för med honom som allt mer erfaren speldirigent skulle "The Gunners" kunna bli ligans vackrast spelande och effektivaste lag till nästa säsong. Men lagets chanser att vinna ligan redan i år är stora. Att slå Stoke borta (3-1) var starkt och jag värderar deras chanser som lika stor som Chelseas och Uniteds.

Ett annat lag som kommer att slåss om ligasegern på allvar nästa år är Manchester City, som imponerade med att slå ledande Chelsea med 4-2 borta. City börjar mer och mer att få lagdelarna att fungera, har ligans kanske bredaste trupp och en av Englands bästa fotbollsakademier för unga spelare. Carlos Tevez var tillbaka i City-tröjan och det märktes. Han har blivit lika viktig för sitt lag som Wayne Rooney är för United (vilket inte säger lite, eftersom Rooney just nu är en av världens 3-4 bästa spelare). "The blues" har tagit ett grepp om fjärdeplatsen som ger en plats i nästa års Champions League, som jag inte tro att de släpper.

Läs artiklar i Aftonbladet härhär, härhär, här och här.
Läs artikel i DN härhär, här och här.
Läs artikel i SvD här, härhärhär och här.

Kommentarer
Postat av: Pelle

Tips, Arsenal vann med 3-1 mot Stoke, inte 2-1 som du skrev.

2010-02-27 @ 23:50:13
Postat av: Stefan Nilsson

Korrigerat. Tack för uppmärksamheten!

2010-02-28 @ 00:41:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0