Stockholm behöver en bandyhall


Hammarby har sedan november gått "som tåget" i bandyns elitserie. Då förlorade laget mot Bollnäs, vilket är den senaste förlusten. Efter tre månader med nästan bara segrar (två oavgjorda) är laget fyllt med självförtroende och segern i sista matchen borta mot Broberg gav dessutom seriesegern och möjlighet att välja motståndare. Bajen har därför den bästa lottningen och en extra hemmamatch i kvarts- och semifinal. Jag håller dem som knapp favorit, eftersom de har klart bredast trupp av alla lag. Men faktum är att åtminstone sex lag kan vinna SM-guld. En sådan konkurrens har aldrig funnits tidigare.

Bandyn har fått ett jättelyft de senaste två säsongerna, både som publiksport och kvalitetsmässigt, där framväxten av bandyhallar över hela landet har spelat en stor roll. Men Stockholm har fortfarande ingen hall, vilket börjar bli lite genant.

Miljöpartiet har sedan två år tillbaka drivit hårt att det måste byggas en bandyhall i Stockholm, senast inom två år. Det skulle gynna både ungdomsbandyn och elitbandyn. Med en hall, framför allt för träning men även för vissa elitmatcher, skulle issäsongen bli två månader längre, vilket skulle locka många fler ungdomar - både killar och tjejer - att börja spela.

En hall i Stockholm skulle innebära ett enormt lyft för denna läckra sport. Personligen tror jag att vi på sikt skulle kunna få se Stockholmsderbyn i elitserien. Inte bara Bajen utan även AIK och Djurgården är gamla klassiska bandyklubbar och dessutom har Gubbängen möjligheter att bli ett elitlag. Visst skulle t. ex. ett derby mellan Hammarby och Djurgården inför över 5000 åskådare på Zinken vara häftigt?

Läs artikel i Aftonbladet här.
Läs artikel i DN här.
Läs artikel i SvD här.

Kommentarer
Postat av: Annika

Håller med dig helt om att en hall borde byggas.

Har skrivit en motion om det till SSU så hoppas att vi kan göra som ni i miljöpartiet och förstå att det här är en bra investering.

2010-02-21 @ 17:50:57
URL: http://theannika.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0