Kallas guld öppnar upp för fler svenska medaljer


Att Charlotte Kallas fantastiska seger på 10 km fri stil var imponerande är förstås ett understatement. Hon ledde från start till mål i sin första OS-start och var aldrig i närheten att vara hotad.

Segern är enormt välkommen för en nation som på senare år varit svältfödd på segrar i längdskidor. SVT:s expertkommentator Anders Blomquist menade att Kalla kommer att bli "ett monster" för övriga konkurrenter resten av OS, eftersom hon är så stark i medgång och har varit så jämn under hela säsongen. Segern kommer att ge ta bort all yttre press från Charlotttes axlar; med ett guld i hamn är varje medalj ytterligare en bonus. Samtidigt kommer hon att vara lika hungrig som tidigare.

Att Kalla har en riktig vinnarskalle avslöjade hon i intervjun en stund efter målgången. Hon intalade sig att det var en vanlig världscuptävling och blev nästan förvånad när hon insåg att det var ett OS-guld hon hade vunnit. Det är den typen av total fokusering på uppgiften - och förmågan att ta "tänka bort" egnas och andras skyhöga förväntningar - som utmärker en mästare.

Guldet kommer också att ta bort mycket av pressen från Helena Jonsson, Anja Pärson, Tre Kronor m. fl. Vi svenskar är ju något av världsmästare på att skriva upp våra stjärnor i förväg. Därför öppnar dagens guld upp för fler svenska medaljer.

Läs artikel i Aftonbladet här och här.
Läs artiklar i DN här, här, här, här och här.
Läs artikel i SvD härhär, här, härhär och här.

Kommentarer
Postat av: rosenblom

Inte nog med det. Vi är världsmästare även på att skriva upp såna som inte har ett skit med medaljsnacket att göra...



Jag hade 3 guld och 1 brons för Kalla. Första guldet hemma... :-)

2010-02-15 @ 21:37:19
URL: http://rosenblom.org/os

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0