Starkt Canada, men guldstriden är helt öppen


Canada imponerade när man körde över Ryssland med 7-3 i kvartsfinalen, men den som tror att det Canada nu har en enkel resa till ett OS-guld har fel. Canada spelade en fantastisk anfallshockey i en och en halv period, men Ryssland fick de också att se bra ut, genom ett stillastående och öppet försvarsspel. Vladislav Tretjak, den gamle ryske stjärnmålvakten, har tidigare sagt att Ryssland lider brist på bra backar. Det märktes och var en delförklaring till den stora förlusten.

Canada har fått en rejäl dos självförtroende genom den klara segern. Dan Boyle, som under en säsong spelade i Djurgården, sa efter matchen att de spelade mer avspänt än tidigare. Men med den här insatsen kommer hemmapublikens krav att vara skoningslösa resten av turneringen och den pressen kommer att påverka en del spelare.

För ett par dagar sedan skrev jag att alla "topp sju" har en bra chans att vinna OS. Sverige var knapp favorit i sin kvartsfinal, men jag ser inte Slovakiens seger som en överraskning. Slovakien är ett exempel på sanningen att "bra lag byggs bakifrån"; deras enormt starka defensiv skapar förr eller senare öppningar framåt.

Jag tror att USA, Finland och Slovakien alla har en bra chans att förhindra Canada från att ta guld. I "bäst av 5 matcher" är Canada mycket svåra att slå, men skillnaderna mellan lagen är såpass små att vad som helst kan hända i en enda match. Bli inte förvånad om frågan "USA eller Canada?" blir besvarad med Finland eller Slovakien.

Läs artiklar i Aftonbladet här, här och här.
Läs artiklar i DN här, härhärhär, här, här och här.
Läs artiklar i SvD här, härhär, här, här och här.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0