Klimatförnekarna bortser från verkligheten


Elisabeth Höglund, tidigare reporter på SVT, förefaller ansluta sig till förnekarna av klimatförändringarna i en kolumn i Aftonbladet. Hennes haltande argumentation skiljer sig inte nämnvärt från andra klimatförnekares.

Höglund och de andra väljer att bortse från ett antal avgörande fakta. Människans utsläpp av växthusgaser har orsakat uppvärmningen av jorden med en knapp grad sedan industrialismens början och kommer att orsaka fortsatt uppvärmning. Det är inte bara FN:s klimatpanel (som tillsatts av FN:s medlemsstater) som har fastslagit det. Samma sak har också de nationella vetenskapliga akademierna i länder runt om i världen och de naturvetenskapliga fakulteterna på de största universiteten kommit fram till.

Att det vetenskapliga läget är så stabilt om klimatförändringarna är också skälet till att finns en internationell politisk enighet om vad som orsakar dem. Det är ingen tillfällighet att USA:s senaste presidenter; Obama, Bush och Clinton, är överens om detta, trots att de har olika åsikter om mycket i övrigt. Samma sak här i Sverige; vi miljöpartister anser det finns brister i Moderaternas och Folkpartiets klimatpolitik, men vi är överens med dem och övriga partier om vad som orsakar klimatförändringarna och att vi måste minska utsläppen av växthusgaser.

Det hela är enkelt. Vi måste, världen över, göra väldigt stora investeringar i förnyelsebar energi och energibesparande åtgärder. Dessutom är tiden knapp, eftersom klimatförändringarna pågår just nu.

Läs artikel i Aftonbladet här.
Exempel på bloggare som också skriver om klimatet: emretsson, ankersjö, malm

Kommentarer
Postat av: Pierre Ringborg

Det är bra om vi är många som bloggar att klimatarbetet inte har stannat upp för att vissa förnekar fakta om uppvärmningen.

Postat av: Razmatazuz

Så sant. Det är lite trist att se att alltfler bloggare ansluter sig till den skeptiska sidan trots ringa bevisning att stödja sig emot. "Experter" som Fred Goldberg uttalar sig titt som tätt om deras skepsis, men jag är minst lika mycket expert som Goldberg på klimatområdet. Han bör hålla sig till det som han kan, nämligen svetsteknik.Alltför många verkar också se en extremt kall vinter och mängder med snö som ett entydigt bevis på att klimathotet är en bluff. Folk skiljer inte mellan globalt klimat och lokalt väder. Många forskare har ju faktiskt uttalat ett möjligt scenario om att arktiska och subarktiska miljöer kan få sänkta temperaturer som konsekvens av glaciär, och issmältning vilket kyler ner haven i norr och söder. Att det blir allt varmare och torrare på de centrala delarna av vårt klot är uppenbart och att torkan leder till allt sämre tillgång på rent dricksvatten. Vi måste skynda oss!

2010-02-23 @ 19:16:30
URL: http://razmatazuz.blogspot.com
Postat av: Göran Hådén

http://hallplatshaden.wordpress.com/2010/02/17/nya-ron-snart-istid/

2010-02-23 @ 23:03:50
URL: http://www.hallplatshaden.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0