Klubbledningarna måste visa ledarskap


Artikeln i Aftonbladet om Färjestads forward Lee Gorens hot på Facebook mot en supporter är obehaglig och upprörande. Men det som förvånar mest är inte att det finns hänsynslösa idrottsmän som hotar folk - sådana personer finns inom alla yrkesverksamheter. Det är i stället den brist på ledarskap som Färjestads klubbledning visar upp. En allvarlig gräns har passerats och klubben måste statuera exempel...

Det är naturligtvis svårt att veta exakt vad Tomas Rundqvist och andra sagt mellan "skål och vägg" till Goren, efter att de fått kännedom om hans förehavanden. Det är dock inte det avgörande. Vad man efterlyser från klubbledningen är tre saker. Först och främst ett kännbart straff till Goren - "bänkning" ett antal matcher borde vara ett minimum. De bör också kräva en offentlig ursäkt från honom, till publiken och hotad supporter. Dessutom behövs ett tydligt uttalande i media och på hemsidan, där klubben markerar allvaret i det som hänt, inte minst inför alla ungdomar och supportrar. När inte spelare tar sitt ansvar som förebilder är det ännu viktigare att klubbledningar gör det.

Läs artiklar i Aftonbladet här och här.

Kommentarer
Postat av: CFC

Väldigt bra och nyanserat inlägg kring det som inträffat.

2010-01-05 @ 22:46:54
URL: http://carlstadsfinestcrew.se
Postat av: Stefan Nilsson

Tack och detsamma, CFC!

2010-01-06 @ 14:54:31
Postat av: Staffan

Jag håller med dig fullständigt. Men eftersom FBK förmodligen vill sälja spelaren lägger man locket på för att inte störa affärerna. Pengar går före anständighet.

2010-01-07 @ 15:58:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0