FP och M backar om snöskottning av damlagens planer


Folkpartiet och Moderaterna i fullmäktige backade i veckan om snöskottning av Hammarbys och Djurgårdens fotbollsplaner. De två damklubbarna har under vintern och våren inte kunnat träna på fullstor plan, eftersom FP och M inte velat gå med på att skotta fotbollsplanerna.

Efter att media rapporterat om detta lade jag ett förslag (en skrivelse) i kommunstyrelsen, tillsammans med partikollegan Else Lundin (MP) som sitter i idrottsnämnden. I skrivelsen uppmanade vi den borgerliga majoriteten, med borgarrådet Madeleine Sjöstedt (FP) i spetsen, att gå klubbarna till mötes och erbjuda dem en fullstor plan att träna på - i år och kommande år. 

Det är inte bara dameliten i Djurgården och Hammarby som har drabbats; det gäller lika mycket deras flickverksamheter, eftersom även de brukar träna på Stadshagen (DIF) och Kanalplan (HIF). De skäl mot som anfördes var att försäkringarna inte skulle gälla om man skottade konstgräsplaner, vilket lät underligt eftersom andra kommuner i länet skottar sina planer.

Det är naturligtvis utmärkt att FP och M övergav sitt motstånd, men synd att nästan hela den viktiga försäsongen skulle hinna gå innan man ändrade sig. Fotbollen är en av de allra största idrotterna för kvinnor och måste värnas, särskilt med tanke på att färre tjejer än killar idrottar.

Se artikel i DN här.
Se artikel i SvD här.

Kommentarer
Postat av: när man äntligen börjar skotta en fotbollsplan för damerna så sätter man igång att ploga årsta IP hammarbys herrars träningsanläggning.

2010-03-09 @ 17:11:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0