Hammarbys bredd fortsätter imponera


Att ha elitseriens bredaste och starkaste spelartrupp fortsätter att betala sig i slutspelet. Hammarby Bandys seger mot Villa med 8-2 i den andra semifinalen, efter bländande spel, var slutspelets ojämnaste match hittills. Bollnäs och Sandviken kommer att ha mycket respekt för Bajen inför en trolig SM-final på Studenternas den 21 mars.

Att det här laget är oerhört fokuserat på uppgiften har verkligen märkts i slutspelet. Bajen har hämtat upp underlägen i tre matcher i rad med en blandning av het vilja och ett homogent lagspel. I den här matchen firade elitseriens snabbaste och vassaste anfallsspel triumfer - och bredden i laget. Medan andra lag är beroende av att några få spelare alltid får spelet att stämma har Bajen klasspelare på alla positioner - det gör Söderlaget unikt.

Den här gången var det Johan Östblom som visade vägen genom att vara inblandad i tre av de fyra första målen. Kalle Spjuth, som varit skadad och gjort en storslagen comeback, gjorde två fullträffar. Kalle var en av de som gjorde mål i Bajens senaste final 2007. Han får förmodligen chans att göra fler finalmål den 21 mars.

Läs artiklar i Aftonbladet här.
Läs artikel i DN här.
Läs artikel i SvD här.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0