Moderater varmt välkomna i SD, men inte kvinnor


"Kompetensen avgör", säger SD om varför bara 20 procent av toppnamnen på riksdagslistan är kvinnor. Det argumentet har vi hört många gånger förr i andra sammanhang när kvinnor inte är välkomna. Rimligen är det både ett resultat av att partiet är extra oattraktivt för kvinnor att söka sig till och att kvinnor helt enkelt inte släpps in...

Sverigedemokraterna drar framför allt aktiva från höger, vilket heller inte är överraskande, eftersom det är ett invandrarfientligt populistiskt parti till höger. Hälften av deras toppnamn på riksdagslistan kommer från Moderaterna.

Läs artikel i Aftonbladet här.
Läs artikel i DN här.
Läs artikel i SvD här, här och här.


Kommentarer
Postat av: Christer Lindholm

"...Sverigedemokraterna drar framför allt aktiva från höger.."

Det är inte sant! Majoriteten av SD röstande kommer från socialdemokraterna enl SCB!

SD behöver inte vara ett kvinnoparti - de kan rösta på Gudrun Schymans feministparti. De ställer ändå bara till med besvär.

2010-03-27 @ 17:43:51
Postat av: Stefan Nilsson

Av de 25 toppkandidaterna på riksdagslistan har hälften varit medlemmar i Moderaterna. När det gäller kvinnor så tycker jag det är anmärkningsvärt att bara 20 procent av riksdagskandidaterna är kvinnor. Det är en klar signal om att kvinnor särbehandlas.

2010-03-27 @ 21:46:29
Postat av: Peter Hanzon

SDs ideologi är klart influerad av sossarna som de var före Palme. Tro inget annat.

2010-03-28 @ 07:29:35
Postat av: stefan Nilsson

Nu måste jag försvara Socialdemokraterna, trots att jag är miljöpartist. Det har aldrig varit sosse-ideologi att slänga ut invandrare. Att hälften av SD:s 25 toppkandidater är moderater, som är missnöjda med att Moderaterna dragit sig mot mitten, säger allt.

2010-03-28 @ 13:22:56
Postat av: Hej

Hur säger det allt? Det är inte heller SDs politik att slänga ut invandrare. Det man vill är att föra en mer restriktiv flyktingpolitik så att vi kan lösa de problem vi nu har här i landet som en direkt följd av invandringen!

2010-06-20 @ 11:58:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0