Inter på väg mot final


Internazionale gjorde det - slog ut Chelsea i Champions League, efter att också ha vunnit mötet i London. Samuel Etó gjorde ett klassmål som blev matchens enda. Inters avancemang är inte en överraskning. Laget har visserligen visat dålig form i italienska ligan den senaste månaden, men faktum är att den här upplagan av Milanos stolhet (förlåt alla Milan-supporters) är den kanske starkaste någonsin.

Inter har vunnit fyra raka ligatitlar och det här året, mer än något annat år, är det Champions League som gäller. Det är mycket svårt att samtidigt fokusera maximalt på både ligan och Champions Legaue. Inter har två titlar i Europacupen, som den hette tidigare, men den senaste vanns för 45 (!) år sedan. Motivationen är enorm hos spelarna, ledningen och fansen.

I sina två ligasegrar mot Milan med sammanlagt 6-0 visade Inter upp ett lika imponerande spel och effektivitet som Barcelona och Manchester United i sina bästa stunder. Jag ser de tre lagen som jämnbördiga favoriter till segern i Champions League. Vad som skiljer årets Inter från de lag som vunnit ligan de senaste åren är högstanivån och jämnheten i laget. Dessutom har laget ett skarpare anfall än tidigare (förlåt Zlatan) med Diego Milito och Samuel Etó.

Läs artiklar i Aftonbladet här, här, här och här.
Läs artiklar i DN här, här, här, här här och här.
Läs artikel i SvD här, här och här.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0