Våga värna Hagaparken


Martin Hansson (MP) konstaterar idag i en debattartikel i SvD att en onödigt stor yta har spärrats av runt Haga slott, kronprinsessans och Daniels kommande bostad.

Hela 7,8 hektar - dvs 78 000 kvadratmeter - av Hagaparken kommer inte längre att vara tillgänglig för allmänheten. Detta är mer än vad som har diskuterats tidigare och ett problem, eftersom just markyta är en mycket begränsad resurs i Stockholm. Hansson jämför med nya Norra stationsområdet. Där har planerats för mycket bostäder och väldigt lite grönytor, just med hänvisning till att Hagarken ligger i närheten; den park som staten nu alltså vill stympa. 

Hagaparken är en del av Nationalstadsparken, som har ett starkt lagskydd för att säkerställa stockhomarnas möjligheter till friluftsliv och rekreation. Särskilt onödigt är att ängen kring prins Gustafs monument, norr om slottet, ingår i det avspärrade området. Ängen ligger en bra bit från själva slottet och används mycket av besökarna. Det är framför allt detta som har upprört allmänheten. Här bör staten ändra sitt beslut och åtminstone värna denna del av Hagaparken.

Läs artikel i SvD här och här.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0