En bandyhall i Stockholm nödvändig till 2012


Kampen för en bandyhall i Stockholm går vidare. Miljöpartiet har länge drivit att en bandyhall måste byggas senast 2012 och lämnade in en motion om detta våren 2008. S och V har anslutit sig till kravet. Bygge av en bandyhall ser ut att bli en valfråga, eftersom FP och M fortsätter att säga att en bandyhall kan stå klar 2018.

Socialdemokraterna i Stockholms stad sände i fredags ut ett pressmeddelande och pekade på det självklara; att elitbandyn riskerar tyna bort i Stockholm utan hall. Orsaken är att de flesta lag i Elitserien snart har hall och spelarna vill ha bra träningsmöjligheter. Utan hall blir säsongen för träning på stor is för kort.

Det finns en stark koppling mellan elit och bredd inom idrott - ofta förutsätter de varandra. Bandyhallsfrågan är helt avgörande för bandyn i Stockholm. Utan hall riskerar inte bara eliten tyna bort; detsamma gäller ungdomsverksamheten. Det finns tre klubbar i Stockholm som tillsammans har över 1000 aktiva ungdomar -Hammarby, Gubbängen och Spånga, och antalet pojkar och flickor i träning ökar. Men den ökningen kan bara fortsätta om det finns en bandyhall.

Utan bandyhall kommer alltså två saker att hända; (1) elitspelare kommer att söka sig från Hammarby till de klubbar som kan erbjuda bättre träningsmöjligheter och det blir svårt för andra Stockholmsklubbar att satsa på Elitserien, 2) trenden med fler ungdomar kommer att vändas till en nedgång, som dessutom kommer att förstärkas av nedgången på elitsidan.

Kommentarer
Postat av: Bandyspelare

Bra, forstsätt så! En bandyhall i Stockholm är verkligen nödvändigt.

2010-03-15 @ 16:17:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0