Vinnarskallar i Hammarby avgörande för SM-guld


Sällan har ett lag så förtjänat ett SM-guld som Hammarby den här gången. Bollnäs, som gjorde en bra final och gjort en jättebra säsong, får ursäkta.

Finalen går till historien som en av de mer udda. Det var nästan omöjligt att spela under den första halvtimmen på grund av alla snömängder på banan. Det gick bara att spela normalt de sista 30 minuterna, men då visade verkligen Söderlaget hur starka de är. Hammarby gick från 1-1 till 3-1 och var överlägsna under den sista delen av matchen.

Det som imponerade allra mest var det lugn som Bajen genomförde matchen på. Faktum är att det låg att en enorm press på spelarna att vinna den här finalen, efter sex finalförluster under 2000-talet. Men av det märktes ingenting. Hammarby spelade lika metodiskt och vasst som under hela slutspelet och större delen av grundserien.

Matchens nyckelmål var Stefan Erixons snabba kvittering till 1-1 i snöyran, som gjorde att Hammarby aldrig behövde jaga. Spelarna genomförde hela matchen med ett stort lugn; visade upp ett väldigt säkert försvarsspel och var lika vassa framåt som under hela säsongen.

I ett Bajen som är fyllt med vinnarskallar var det symboliskt att den kanske störste kämpen av alla; Johan Östblom, fick göra viktiga 2-1. Robin Sundins avgörande 3-1 var ett exempel på den stora skridskoskicklighet som utmärker SM-vinnarna.

Läs artiklar i Aftonbladet här, här, här och här.
Läs artiklar i DN härhär och här.
Läs artiklar i SvD här och här.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0