Lika rättigheter och Kultur tunga frågor för MP


Idag har Miljöpartiet i Stockholm anordnat en visning av afrikansk film på BioRio vid Hornstull. På visningen, som var mycket välbesökt och uppskattad, visades "Pumzi", en futurisktisk Kenyansk kortfilm, och "Sex, Okra and Salted Butter", en varm komedi från Tchad om motsättningar mellan generationer.

Med visningen ville vi lyfta fram afrikansk film, som spelar en viktig roll i att modernisera vår bild av Afrika. Tyvärr är bilden av Afrika fortfarande alltför endimensionell och präglad av elände, trots att Afrika är en väldigt mångfacetterad kontinent.

Bio Rio hette under flera decennier Kvartersbion och drevs ytterst förtjänstfullt av elsjälen René Reiss, som för två år sedan sålde den till Folkets Hus och Parker. Miljöpartiet kämpade under det sista året av Kvartersbions tid för att rädda den och det är verkligen glädjande - och viktigt - att den finns som en av få verkligt alternativa biografer i Stockholm.

Med filmvisningen ville vi, Miljöpartiet, också lyfta fram en annan sak; den särbehandling och diskriminering som ofta drabbar personer med utländsk bakgrund gäller i extra hög grad för afrosvenskar. Lika rättigheter för alla, oavsett om det är i arbetslivet eller när man ska besöka en restaurang eller diskotek, är grundläggande i ett demokratiskt samhälle.

Stockholm ska vara fritt från diskriminering, ska ha en aktiv politik för lika rättigheter och jämställdhet och för att allas kompetens tas till vara, oavsett etnisk bakgrund, ålder, kön, funktionsnedsättning eller sexuell läggning. En del av ett sådant demokratiskt samhälle är också ett rikt kulturliv som får blomstra. Lika rättigheter och mycket bättre förutsättningar för kulturen kommer att få en framträdande plats om Miljöpartiet ges möjlighet att styra Sverige och Stockholms stad nästa mandatperiod.

Läs om Miljöpartiets politik för lika rättigheter, för jämställdhet, för kultur och för pensioner och äldreomsorg.

Läs artiklar i Aftonbladet här, härr, här och här.
Läs artiklar i DN här, här, här och här.
Läs artiklar i SvD här och här.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0