Scholes övertidsmål ändrar helt förutsättningarna


Manchester United var bara 15 sekunder från att tappa chansen att vinna Premier League. Paul Scholes klassmål 2.45 in på övertiden betydde 1-0-seger i Manchester-derbyt och målet kan rädda säsongen för United.

United bör sända en tacksamhetens tanke till Tottenham, som den här veckan slagit båda Uniteds konkurrenter om ligaguldet. 2-1 mot Arsenal i veckan följdes upp med 1-0 mot Chelsea idag. Enormt imponerande av Tottenham att komma tillbaka så starkt efter förlusten i semifinalen i FA-cupen i söndags mot ligajumbon Portsmouth.

En tydlig indikator på att dagens resultat helt ändrade förutsättningarna för spurten i ligan är spelbolagens oddssättning. Exempelvis på Betfair, där marknaden sätter oddsen, ändrades chanserna för en Unitedseger från 1/8 till 1/2,5. Nästan 50/50 alltså för vilket lag som hamnar först av Chelsea och United...

För Manchester City var dagens resultat en dubbel förlust, eftersom det är just Tottenham som slåss med City om fjärdeplatsen, som ger spel i Champions League i höst. De två lagen möts i näst sista omgången och den matchen blir förmodligen nu helt avgörande.

Extra smärtsam måste dagens förlust vara för City eftersom de också förlorade det första derbyt mot United på övertid. Om United vinner ligan kommer City ha spelat en helt avgörande roll - de har slagit Chelsea i båda mötena den här säsongen...

Läs artiklar i Aftonbladet här, här, här och här.
Läs artikel i SvD här.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0