Liten fördel Djurgården som har den hetare viljan

Det är liten fördel Djurgården efter en stark insats och seger i första semifinalen mot HV71. 2 mål x Marcus avgjorde matchen. Allra viktigast var evigt unge veteranen Marcus Ragnarssons 2-1, som kom direkt efter HV:s kvittering i första perioden. Efter det kändes Djurgårdens ledning ganska trygg, även om HV chansade och tryckte på i slutet. Marcus Nilsons 4-2 med fem minuter kvar avgjorde definitivt matchen.

Djurgården har ett snabbt, effektivt passningsspel och är tunga att möta. I förra vecka, när finallagen var klara, tippade jag på denna blogg att Djurgården skulle bli svenska mästare och inte behöver sju matcher för att vinna matchserien. Varför? Därför att det är två jämnstarka lag som möts - och då vinner det lag som har den största glöden och viljan. Det laget är tveklöst DIF...

Läs artiklar i Aftonbladet här, här och här.