Sverige har tagit över på bandytronen


Efter den fantastiska svenska segern mot Ryssland i VM-finalen är det bara att konstatera; Sverige har tagit över på bandytronen. Orsaken är att den standardhöjning som skett i svensk bandy under de senaste åren.

Matchhjältar framför allt Daniel Mossberg, med segermålet 6-5 i förlängningen och en fantastisk insats i övrigt, och Patrick Nilsson med tre mål och den avgörande framspelningen till Mossbergs avgörande.

Sverige vann matchen för att de hade ett jämnare lag och ett strukturerat lagspel; klasssiska svenska kvaliteter med andra ord, samtidigt som de svenska spelarna i individuell skicklighet är i nivå med ryssarnas. Både strukturerat lagspel och individuell skicklighet påverkas, som alla färdigheter, väldigt mycket av träningsmöjligheter.

Mycket pga av framväxten av bandyhallar över hela landet genomgår svensk bandy en revolution. Hallarna har gett kraftigt förbättrade träningsmöjligheter och en kraftigt ökad bredd i elitserien. Antalet hallar kommer fortsätta att öka och därmed tiden på stor is att träna lagspel och öka den individuella skickligheten.

Även bandyns stora genombrott som TV-sport lyfter sporten, vilket kommer att få stor betydelse på sikt, med bättre ekonomiska möjligheter och fler ungdomar som väljer sporten. Mycket talar för att Sverige kommer att befästa sin position som världsetta framöver...

Läs artiklar i Aftonbladet här och här.
Läs artikel i DN här.
Läs artikel i SvD här och här.

Kommentarer
Postat av: bjölsie

äsch... vad får man säga... Grattis!

2010-01-31 @ 18:02:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0