Frölunda kopplar grepp efter imponerande viljeinsats

Om Frölunda kan jobba lika hårt och visa samma vilja i de kommande matcherna har de en stor chans att slå ut favoriterna Linköping ur hockey-slutspelet.

Göteborgslaget dominerade alla perioderna och trots massor av skapade och missade målchanser slutade man aldrig att hoppas. Frölunda forcerade in 1-1 först när det var 28 sekunder (!) kvar av tredje perioden och avgörande 2-1 kom med 38 sekunder (!) kvar av förlängningsperioden. Tala om vilja...

En avgörande händelse var Linköpingsmålet som hade betytt 2-0 om det hade godkänts. Som tur var uppfattade domaren det som TV-publiken tydligt såg - att Andreas Jämtin själv aktivt hjälpte till med att trycka in pucken i mål med armbågen. Jämtins vilda protester var verkligen inte befogade.

Linköping gjorde inte sin bästa match, MEN man spelar heller inte bättre än motståndaren tillåter. Synnerligen rättvis och psykologiskt viktig seger för Frölunda, som nu leder med 2-1 i matcher och har jätteläge att gå till semifinal...

Läs artikel i Aftonbladet här, här och här.