Det är Moderaterna som bestämmer i Alliansen


I Moderaternas husorgan; Svenska Dagbladet, säger Sanna Rayman på ledarsidan det vi gröna sagt länge - det är Moderaterna som bestämmer i den borgerliga Alliansen.

Förmodligen försöker många mittenväljare intala sig att FP, C och KD tillsammans är åtminstone lika starka som Moderaterna när det gäller vilken politik som bedrivs. Men så är det alltså inte och det är bra att det talas klarspråk om det. Rayman motiverar den borgerliga stabiliteten med (1) Moderaterna är större än de andra tre partierna och (2) FP, C och KD har ingen annanstans att ta vägen och måste därför foga sig i den moderata övermakten.

Rayman försöker alltså göra detta till en dygd för alliansen - väljarna vet ju vad man får. Röstar man på något av de borgerliga partierna är det Moderaterna som bestämmer i de sakfrågor där partierna inte är överens. "Alliansen är mer stabil" än de rödgröna, skriver hon.

Jag är övertygad om att väljarna ser det som en fördel att vi; Miljöpartiet, kommer att ha mycket att säga till om i  en rödgrön regering. Få väljare vill rösta på ett stödparti med starkt begränsat inflytande. Men som sagt - bra att SvD tar bladet från munnen och säger vem som bestämmer i den borgerliga Alliansen.

Läs artikel i SvD här och här.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0