Socialtjänsten är Moderaternas ständiga "strykpojke"


Öppenvården för utsatta barn brister allvarligt, visar en ny revisionsrapport från Stockholms stad, som presenterades igår. Moderaterna har i sin besparingsiver gjort socialtjänsten till sin ständiga "strykpojke". Under de senasten åren har mer än 10 procent av resurserna för utsatta barn och unga, missbrukare, hemlösa m fl tagits bort. Det handlar om över hundra miljoner per år som har tagits bort från socialtjänsten.

Dagens revisionsrapport visar på punkt efter punkt på allvarliga brister i öppenvårdsinsatserna för barn och unga. Det handlar om insatser som kontaktperson, kontaktfamilj och samtalsstöd. Endast i vart tionde fall gick det att se att barnet varit delaktigt i planeringen, trots att lagen säger att det ska ske.

Oacceptabelt är också att att man i så många som hälften av de granskade fallen inte genomfört utredningarna inom de fyra månader som Socialtjänstlagen säger. Ur ett barns perspektiv är fyra månader en lång tid.

I Miljöpartiets förslag till budget förstärker vi socialtjänstens insatser för barn och unga med sammanlagt 100 miljoner kronor (4x25) under den kommande mandatperioden. Det här handlar om de mest utsatta i vårt samhälle - barn och ungdomar i behov av stöd.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0